Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

VLADA USVOJILA STRATEGIJU ZA REŠAVANJE PROBLEMATIČNIH KREDITA


Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici Strategiju za rešavanje problematičnih kredita.

Vlada je zaključila da visok i rastući nivo problematičnih kredita sve više opterećuje bankarski sektor u Srbiji i ograničava kreditnu aktivnost i razvoj srpske privrede.

Strategija će omogućiti nadležnim institucijama da preduzmu brojne aktivnosti kako bi se procenio kapacitet banaka za rešavanje problematičnih kredita, stvorili uslovi za razvoj tržišta problematičnih kredita, kao i unapredili mehanizmi za rešavanje korporativnog duga sudskim putem i regulativni okvir za hipoteku.

Vlada je usvojila i Uredbu o podsticajima investitoru da u Republici Srbiji proizvodi audiovizuelno delo.

Cilj Uredbe jeste podsticanje filmske i TV, odnosno audio industrije, kako domaće tako i strane, i to za proizvodnju igranog filma, TV filma i TV serija, animiranog filma, audio i/ili vizuelnu postprodukciju audiovizuelnog dela, namenskog i dokumentarnog filma.

Podsticajna sredstva se dodeljuju putem refundacije u iznosu do 20 odsto kvalifikovanih troškova koje je producent/investitor ostvario u Srbiji.

Na sednici je usvojeno i Rešenje o dodeli novčanih nagrada za osvojene sportske rezultate na svetskim i evropskim prvenstvima u vaterpolu, košarci, atletici, tekvandou i veslanju.

Vlada je usvojila i Zaključak o povlačenju iz skupštinske procedure Predloga zakona o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti u svojini Republike Srbije.

Na sednici je prihvaćena ostavka dosadašnjeg direktora Državne Lutrije Srbije Aleksandra Vulovića i za novog direktora imenovan Nenad Lazarević.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 13.08.2015.