Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UDVOSTRUČENA ELEKTRONSKA TRGOVINA U SRBIJI TOKOM KORONAVIRUSA


Elektronska trgovina u Srbiji duplirana je tokom pandemije virusa korona, a najviše su se kupovale namirnice, mali kućni aparati, računari i računarska oprema, odeća i obuća. Prodaja sredstava za dezinfekciju i za zaštitu od virusa porasla je osam puta, saopštila je digitalna agencija "Namiks". Budući da je ova zdravstvena kriza promenila navike potrošača, očekuje se da će elektronska trgovina i dalje rasti. Stručnjaci objašnjavaju da ovakva situacija prati dešavanja na svetskom nivou i dodaju da je, prema statistici sajta E-komerc njuz Jurop (Ecommerce News Europe), kupovina putem interneta u Evropi porasla za 57 odsto. Na odluku potrošača da odaberu elektronsku umesto obične trgovine uticala je činjenica da su ljudi više vremena provodili kod kuće, a samim tim i više koristili internet. Kupci su u obzir uzimali izmenjeno radno vreme prodavnica, a želeli su i da izbegavaju gužve.

Korona je nesumnjivo promenila navike potrošača, pa su mnogi kupci prvi put koristili usluge elektronske trgovine, a drugi su samo učvrstili ovaj obrazac ponašanja. Zbog toga je pretpostavka da će e-komerc tek prosperirati. Na primer, istraživanje našeg partnera, platforme Sejlsfors, pokazuje da 36 odsto potrošača ne planira da se vrati u tradicionalne prodavnice, sve dok ne bude dostupna vakcina protiv korone – navodi Filip Gort iz "Namiksa".

Gort napominje da elektronska trgovina već godinama oblikuje tržište, a da će kovid 19 samo utvrditi koliki su njeni dometi. Počevši od toga da potrošači upoređuju cene proizvoda na sajtovima i u prodavnicama, pa do toga da prijateljima i porodici preporučuju određene sajtove, elektronska trgovina postala je deo naše svakodnevice. Ipak, koliki su dometi e-trgovine, sa sigurnošću ćemo saznati tek kad se potrebe i navike korisnika vrate u regularne tokove – zaključuje Gort. Domaći stručnjaci su još pre početka ove zdravstvene krize tvrdili da elektronska trgovina u Srbiji i dalje nije na zadovoljavajućem nivou. Iako su ostvarivane jako visoke godišnje stope rasta prometa, u poslednjih nekoliko godina, zbog niske osnovice ipak smo zaostajali za razvijenim zemljama. Naši internet korisnici su u odnosu na zemlje u okruženju, a posebno one najrazvijenije, najmanje kupovale onlajn.

Poslednjih nekoliko godina u ovoj oblasti je pokrenuto dosta inicijativa i bilo je logično da se, doduše pod pritiskom korona virusa, stvari promene na bolje. U svetu se na onlajn kupovine troši neuporedivo više novca nego u Srbiji. Prema podacima "Statiste", prosečan internet korisnik je u 2019. u Srbiji trošio oko 80 dolara, što je za 20 odsto manje nego u Albaniji, a deset puta manje nego u Austriji. Takođe zaostajemo i za drugim zemljama regiona, a za najrazvijenijom Velikom Britanijom čak 15 puta. Prema podacima zvanične statistike, u Srbiji je prošle godine bilo 4,08 miliona internet korisnika, a 1,8 njih nešto je kupilo preko interneta u poslednjih godinu dana. Učešće kupaca u broju korisnika je oko 45 odsto, po čemu zaostajemo za zemljama EU.

E-trgovina je bila spasonosno rešenje ne samo pre nego posebno tokom pandemije korona virusa kada je postala još aktuelnija, jer definitivno ulazimo u vreme u kome će se menjati mnogi modeli savremenog poslovanja i interakcija između prodavca i kupca, ocenjeno je na onlajn konferenciji "Elektronska trgovina u Srbiji". Zaključak je da većina multinacionalnih kompanija posluje i preko interneta, ali da je ovaj model pogodan i za male prodavnice i uslužne delatnosti. Na ovaj način raste potrošnja jer kupci imaju više kanala da nabave proizvode. Ono što kompanije primećuju na tržištu ne samo u razvijenijim zemljama nego i kod nas jeste da potrošači sada očekuju individualan tretman koji bi bio prilagođen njegovim potrebama i karakteristikama.

Izvor: Vebsajt Politika, J. Antelj - I. Albunović, 08.07.2020.
Naslov: Redakcija