Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

GRČKA I SRBIJA POTPISALE SPORAZUM O VOZAČKIM DOZVOLAMA: Državljani Srbije koji žive u Grčkoj moći će da zamene važeće vozačke srpske dozvole za iste grčke dokumente bez prethodnog polaganja teorijskog i praktičnog dela vozačkog ispita. Isto će važiti i za državljane Grčke koji žive u našoj zemlji


Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar infrastrukture i saobraćaja Republike Grčke Hristos Spircis potpisali su u Solunu Sporazum o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola.

Zahvaljujući ovom sporazumu, koji je iniciran od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, naši državljani koji žive u Grčkoj moći će da zamene važeće vozačke srpske dozvole za iste grčke dokumente bez prethodnog polaganja teorijskog i praktičnog dela vozačkog ispita.

Isto će važiti i za državljane Grčke koji žive u našoj zemlji. Ovaj dogovor ima veliki značaj za Srbe u Grčkoj, posebno one čiji je svakodnevni posao vezan za upravljanje motornim vozilom.

Na sastanku su, takođe, istaknuti dobri odnosi dve policije, a razgovarano je i o unapređenju saradnje operativnih službi i bržoj razmeni informacija.

To se, između ostalog, odnosi i na razmenu saznanja oko potencijalnih terorista koji bi se mogli naći među migrantima, koji pre dolaska u Srbiju prolaze i kroz Grčku.

Izvor: Vebsajt RTV,13.07.2017.