Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DODELJENI SERTIFIKATI STUDENTIMA PRAVNOG FAKULTETA UNIVERZITETA U NOVOM SADU ZA USPEŠNO IZVEDENU OBUKU ZA RAD SA PRAVNOM BAZOM PARAGRAF LEX


U prepunom amfiteatru Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, 12. juna 2019. godine, održana je svečana dodela Paragraf Lex sertifikata za 126 studenata, koji su obuku za rad sa elektronskom pravnom bazom Paragraf Lex pohađali i uspešno okončali u akademskoj 2018/19 godini.

Dodeli su, pored studenata, prisustvovali i doc. Dr Tatjana Bugarski, prodekanica za nastavu, kao i predstavnici Osnovnog i Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, Osnovnog, Višeg i Apelacionog sudu u Novom Sadu, Zaštitnika građana Republike Srbije i Zavoda za zaštitu prirode Srbije. Pre svečane dodele sertifikata, održan je kraći radni sastanak u dekanatu fakulteta.

Svečanoj dodeli i radnom sastanku prisustvovali su generalni direktor kompanije Paragraf Bratislav Milovanović, koji se ispred kompanije Paragraf obratio prisutnima, a skupu su prisustvovali i Ilija Jovanov, asistent na fakultetu i ovlašćeni predavač, Tamara Senderak - Senior key account manager i ovlašćeni predavač i Nevena Babić - event manager.

Ovo je četrnaesta generacija studenata sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu koja je uspešno završila obuku. Do sada je preko 1.500 studenata ovog fakulteta steklo sertifikat Paragraf Lex.

Pored svečane dodele Paragraf Lex sertifikata, sertifikate su dobili studenti koji su učestvovali i uspešno realizovali programe praktične nastave u školskoj 2018/2019. godini u pravosudnim organima u Novom Sadu (Osnovnom, Višem i Apelacionom sudu u Novom Sadu i Osnovnom, Višem i Apelacionom javnom tužilaštvu u Novom Sadu) i u instituciji Zaštitnika građana Republike Srbije, kao i studenti koji su uspešno realizovali program Pravne klinike za borbu protiv trgovine ljudima, Pravne klinike za zaštitu životne sredine, Pravne klinike za izbegličko pravo, i studenti koji su učestvovali u radu Centra za simulaciju suđenja Pravnog fakulteta u Novom Sadu.

Izvor: Redakcija, 13.06.2019.