Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ZAKON O KONVERZIJI STAMBENIH KREDITA INDEKSIRANIH U ŠVAJCARSKIM FRANCIMA: Udruženje banaka poziva zadužene da konvertuju kredite u evro. Zaključenje novog ugovora o konverziji ne podrazumeva nikakve dodatne troškove za korisnike


Udruženje banaka Srbije pozvalo je klijente banaka da pristupe konverziji kredita u "švajcarcima" u kredite indeksirane evrom i da tako sebi olakšaju otplatu.

"Pozivamo klijente da zaključe nove ugovore o konverziji kredita u evro i ovim rešenjem sebi znatno olakšaju otplatu kredita, budući da će im preostali dug biti umanjen za 38 odsto", izjavio je Vladimir Vasić, generalni sekretar UBS.

U saopštenju UBS-a se podseća da će, u skladu sa Zakonom o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima ("Sl. glasnik RS", br. 31/2019), koji je stupio na snagu 7. maja 2019. godine, korisnici ovih kredita narednih dana od svoje banke dobiti ponudu, predlog ugovora i indikativan novi plan otplate.

Od dana prijema klijenti imaju 30 dana da se o ponudi izjasne i kontaktiraju banku radi zaključenja ugovora.

Iz UBS-a, posebno napominju da zaključenje novog ugovora o konverziji ne podrazumeva nikakve dodatne troškove za korisnike.

Izvor: Vebsajt RTV, 10.05.2019.
Naslov: Redakcija