Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O SPORTU: IZNETI STAVOVI U VEZI SA OSIGURANJEM SPORTISTA


Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić rekao je u Nišu na javnoj raspravi o Nacrtu zakona o sportu da je do sada stiglo mnoštvo predloga, a jedan od njih tiče se i osiguranja sportista.

Ministarstvo želi da zaštiti sportistu, međutim, zbog teške ekonomske situacije u kojoj se Srbija trenutno nalazi, ne možemo dodatno da opterećujemo klubove, objasnio je on.

Udovičić je ukazao na to da je do sada važilo da samo vrhunski sportisti moraju biti osigurani, a ukoliko bi se to pravilo primenilo na sve sportiste, to bi u značajnoj meri ugrozilo finansiranje klubova.

Javne rasprave o Nacrtu zakona o sportu sprovode se od 23. aprila do 20. maja za predstavnike svih državnih organa, krovnih nevladinih organizacija, kao i za sve zainteresovane subjekte, pravna i fizička lica koja učestvuju u sistemu sporta, predstavnike zaštitnika građana Srbije, poverenika za dostupnost informacija od javnog značaja i poverenika za zaštitu ravnopravnosti, stručnu javnost i druge zainteresovane učesnike.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 13.5.2015.