Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

REPUBLIČKA IZBORNA KOMISIJA: ISPLATA NAKNADE ZA RAD U BIRAčKIM ODBORIMA NA TEKUćE RAčUNE, UMESTO "NA RUKE", KAKO JE DO SADA BILA PRAKSA


Republička izborna komisija (RIK) odlučila je da se naknade za rad u biračkim odborima na sprovođenju predstojećih izbora isplaćuju na tekuće račune građana angažovanih za taj rad, umesto "na ruke", kako je do sada bila praksa.

Predsednik RIK-a Dejan Đurđević rekao je da većina građana ima otvorene tekuće račune, pa ne vidi da to može biti problem za takvu isplatu naknada.

Naknade se isplaćuju presednicima biračkih odbora, zamenicima predsednika, članovima i zamenicima članova biračkih odbora u stalnom i proširenom sastavu, koji su u biračke odbore imenovani rešenjima RIK-a.

U rešenju RIK-a se kaže da poslaničke grupe u Narodnoj skupštini Republike Srbije i podnosioci izbornih lista nemaju pravo da od opštinskih, odnosno gradskih uprava zahtevaju da se njima uplate sredstva namenjena za isplatu naknada članovima biračkih odbora imenovanih na njihov predlog.

Oni su dužni da članove biračkih odbora imenovane na njihov predlog obaveste da opštinskim, odnosno gradskim upravama treba da dostave podatke o svojim tekućim računima.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 12.04.2016.
Naslov: Redakcija