Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

BENEFICIRANI RADNI STAŽ ZA ZAPOSLENE U MUP-U SAMO ZA POLICAJCE SA STATUSOM OVLAŠĆENOG SLUŽBENOG LICA I UNIFORMISANOG OVLAŠĆENOG SLUŽBENOG LICA


Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije je, govoreći o reformama ovog ministarstva u intervjuu za „Politiku”, rekao da je beneficirani radni staž za zaposlene u MUP-u od pre nekoliko dana rezervisan samo za policajce sa statusom ovlašćenog službenog lica i uniformisanog ovlašćenog službenog lica.

„Vlada je pre nekoliko dana ukinula beneficirani radni staž za zaposlene u MUP-u koji imaju status lica sa posebnim dužnostima i određenim dužnostima. Ako neko radi u administraciji, on nema opasan posao. Za one koji rade kao policajci i svakodnevno se izlažu opasnosti mora da se obezbedi novac da ne budu oštećeni. Ovo je težak posao i ljudi idu u penziju sa 54, 55 godina”, ocenjuje Stefanović.

O eskalaciji nasilja u porodici ministar Stefanović kaže:

„Formiramo posebno odeljenja u kriminalističkoj policiji, koje će se baviti samo problemom nasilja u porodici. Promenio se način manifestacije problema i zlostavljanja posebno žena. Policija mora da bude efikasnija u odgovoru. Kako to nije samo problem policije radi se zajedno sa tužilaštvom.”

Izvor: www.politika.rs