Zastava Bosne i Hercegovine

UREDBA O UTVRĐIVANJU GODIŠNJEG PROGRAMA MERA ZA SPROVOĐENJE ODGAJIVAČKOG PROGRAMA ZA 2022. GODINU: Uredba će biti na snazi do kraja godine


Vlada Republike Srbije je na predlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donela Uredbu o utvrđivanju godišnjeg programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa za 2022. godinu ("Sl. glasnik RS", br. 30/2022 – dalje: Uredba).

Ovom Uredbom se pomaže rad subjekata u stočarstvu, (odgajivačkih organizacija), koje sprovode odgajivačke programe u cilju ispunjavanja ciljeva predviđenih odgajivačkim programima, a koji su od interesa za razvoj stočarstva u Republici Srbiji.

Odgajivački program ima za cilj da unapredi genetski potencijal domaćih životinja, u cilju povećanja produktivnosti i proizvodnje, pre svega veće i kvalitetnije proizvodnje mesa, mleka, jaja, vune, meda i drugih pčelinjih proizvoda, kao i proizvoda akvakulture.

Kontinuirano sprovođenje odgajivačkih programa, po vrstama/rasama domaćih životinja neophodno je kako bi se stvorili tržišni viškovi koji bi se plasirali na inostrano tržište i zadovoljile potrebe domaćeg tržišta za kvalitetnim i zdravstveno bezbednim proizvodima animalnog porekla.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, 07.03.2022.
Naslov: Redakcija