Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

KALENDAR JAVNIH KONKURSA ZA FINANSIRANJE PROJEKATA I PROGRAMA UDRUŽENJA I DRUGIH ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA ZA 2018. GODINU


Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom i ove godine nastavlja praksu izrade i objavljivanja Kalendara javnih konkursa za finansiranje projekata i programa udruženja i drugih organizacija civilnog društva iz sredstava budžeta Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Pred Vama je Kalendar javnih konkursa koje organi državne i pokrajinske uprave planiraju da raspišu tokom 2018. godine, a koji su namenjeni finansiranju i sufinansiranju programa i projekata udruženja i drugih organizacija civilnog društva.

Cilj izrade Kalendara javnih konkursa je blagovremeno i kontinuirano obaveštavanje udruženja i drugih organizacija civilnog društva o planiranim javnim konkursima radi blagovremene pripreme predloga projekata i programa, zatim povećanje vidljivosti javnih konkursa za finansiranje projekata i programa organizacija civilnog društva od strane organa uprave, kao i povećanje broja potencijalnih korisnika finansijskih sredstava iz budžeta Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Kalendar javnih konkursa za 2018. godinu sačinjen je na osnovu podataka koje je Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom dostavilo 40 organa državne i pokrajinske uprave uz napomenu da organi koji raspisuju konkurse zadržavaju pravo da iste menjaju u skladu sa svojim mogućnostima i potrebama.

Pored Kalendara javnih konkursa za 2018. godinu, koji je šesti po redu koji je Kancelarija izradila, sugerišemo organizacijama civilnog društva da izvore finansiranja mogu pronaći korišćenjem Vodiča kroz potencijalne izvore finansiranja, čije je unapređeno izdanje objavljeno 2017. godine u saradnji Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, Ministarstvom za evropske integracije i Građanskim inicijativama.

Kalendar konkursa za 2018. godinu možete preuzeti OVDE.

Izvor: Vebsajt Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom, 09.03.2018.
Naslov: Redakcija