Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRAVILNIK O BLIŽIM USLOVIMA U POGLEDU PROGRAMA, KADRA, PROSTORA, OPREME I NASTAVNIH SREDSTAVA ZA STICANJE STATUSA JAVNO PRIZNATOG ORGANIZATORA AKTIVNOSTI OBRAZOVANJA ODRASLIH: Unija poslodavaca Srbije će inicirati izmenu Pravilnika, u delu koji se odnosi na uslove u pogledu stručnog kadra


9. marta 2018. godine u Uniji poslodavaca Srbije je održan sastanak Sektora obrazovanja Unije poslodavaca Srbije. Na sastanku je zaključeno da mesto i uloga ove organizacije u pitanjima reformi obrazovanja u skladu sa potrebama održivog društvenog i privrednog razvoja, mora biti mnogo značajnija, u kom smislu su u dogovoreni naredni koraci i data konkretna zaduženja.

Bitno je, napomenuti, da su trenutno najveći problem pojedine odredbe Pravilnika o bližim uslovima u pogledu programa, kadra, prostora, opreme i nastavnih sredstava za sticanje statusa javno priznatog organizatora aktivnosti obrazovanja odraslih ("Sl. glasnik RS", br. 89/2015), a koje se odnose na uslove u pogledu stručnog kadra.

Iz napred navedenog razloga je formirana uža radna grupa Sektora sa zadatkom da u toku naredne radne nedelje izradi inicijativu za izmenu ovog Pravilnika sa obrazloženjem, koja će se, nakon rasprave na organima Unije, proslediti nadležnim institucijama.

Izvor: Vebsajt Unija poslodavaca Srbije, 09.03.2018.
Naslov: Redakcija