Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O JEDINSTVENOM BIRAČKOM SPISKU: Više od 7000 izmena od zaključenja jedinstvenog biračkog spiska


U periodu od zaključenja Jedinstvenog biračkog spiska u ponoć 28. februara, do danas, Ministarstvo pravde i državne uprave izvršilo je više od 7.000 promena.

To je rečeno na prezentaciji na kojoj je predstavnicima Misije OEBS prezentovan način vođenja i ažuriranja jedinstvenog biračkog spiska koji vodi Ministarstvo pravde i državne uprave.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, državni sekretar Gordana Stamenić i pomoćnik ministra pravde i državne uprave Igor Todoroski sastali su se sa predstavnicima Ograničene posmatračke Misije OEBS-a, koja će pratiti parlamentarne izbore zakazane za 16. mart.

Todoroski je istakao da se u skladu sa Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku ime i prezime birača pripadnika nacionalnih manjina unosi prvo ćiriličkim pismom i prema pravopisu srpskog jezika, a potom pismom i prema pravopisu pripadnika nacionalnih manjina.

Stamenić se zahvalila Misiji OEBS na poseti i istakla da je Ministarstvo pravde uložilo velike napore da birački spisak u najvećoj mogućoj meri obuhvata tačne podatke o biračima.

Nakon sastanka predstavnici Misije su izrazili zadovoljstvo prikazanom prezentacijom i objašnjenjima vezanim za način unosa podataka o biračima pripadnicima nacionalnih manjina.

Izvor: Tanjug