Zastava Bosne i Hercegovine

UREDBA O USLOVIMA, NAČINU DODELE I KORIŠĆENJA SREDSTAVA PODSTICAJA ZA RAZVOJ I UNAPREĐENJE RURALNOG TURIZMA I UGOSTITELJSTVA NA TERITORIJI REPUBLIKE SRBIJE: Maksimalna visina podsticaja po projektu je 2,9 miliona dinara uz obavezu sopstvenog učešća u iznosu od 10% ukupne vrednosti investicije


Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o uslovima, načinu dodele i korišćenja sredstava podsticaja za razvoj i unapređenje ruralnog turizma i ugostiteljstva na teritoriji Republike Srbije ("Sl. glasnik RS", br. 10/2024). Po prvi put se za ovu namenu bespovratno dodeljuje 150 miliona dinara, objavilo je Ministarstvo turizma i omladine.

Pravo na dodelu sredstava imaju seoska turistička domaćinstva, salaši i etno kuće evidentirani u informacionom sistemu e-turista za dogradnju, rekonstrukciju i dodatno opremanje postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj, navedeno je u saopštenju.

Maksimalna visina podsticaja po projektu je 2,9 miliona dinara uz obavezu sopstvenog učešća u iznosu od 10% ukupne vrednosti investicije.

Javni poziv za podnošenje zahteva će biti dostupan na sajtu Ministarstva turizma i omladine nakon stupanja na snagu Uredbe, odnosno osam dana od objavljivanja u Službenom glasniku.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt eKapija, 08.02.2024.
Naslov: Redakcija