Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UREDBA O RASPOREDU I KORIŠĆENJU SREDSTAVA ZA SUBVENCIONISANJE ZAŠTIĆENIH PRIRODNIH DOBARA OD NACIONALNOG INTERESA U 2019. GODINI: Za nacionalne parkove 230 miliona dinara subvencija


Vlada Republike Srbija donela je Uredbu o rasporedu i korišćenju sredstava za subvencionisanje zaštićenih prirodnih dobara od nacionalnog interesa u 2019. godini ("Sl. glasnik RS", br. 8/2019), na osnovu koje će u ovoj godini biti raspoređeno i korišćeno 230 miliona dinara za subvencionisanje zaštićenih prirodnih dobara od nacionalnog interesa.

Državne subvencije u ukupnom iznosu od 230 miliona dinara odnose se na finansiranje radova i drugih troškova, uključujući i zarade zaposlenih kod upravljača nacionalnih parkova i područja čija je zaštita proglašena aktom Vlade Republike Srbije.

Funkcije koje država podržava sa iznosom do 80 odsto vrednosti su čuvanje, održavanje i prezentacija zaštićenih područja, upravljanje posetiocima, praćenje i unapređenje zaštićenih područja, kao i uređenje prostora i održivo korišćenje prirodnih resursa.

Za regulisanje imovinsko-pravnih odnosa i za zarade zaposlenih u Javnom preduzeću "Nacionalni park Šar planina", Uredbom Vlade predviđeno je finansiranje i do pune vrednosti.

Izvor: Vebsajt RTV, 11.02.2019.
Naslov: Redakcija