Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O PRIVREMENOM REGISTRU DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE OD 16 DO 29 GODINA KOJIMA SE UPLAĆUJE NOVČANA POMOĆ ZA UBLAŽAVANJE POSLEDICA PANDEMIJE BOLESTI COVID-19, IZAZVANE VIRUSOM SARS-COV-2: Za pomoć od 100 evra elektronsko prijavljivanje od 15. do 30. januara 2022. godine


Narodnaskupština Republike Srbije usvojila je zakon na osnovu kog će mladima od 16 do 29 godina biti uplaćena novčana pomoć u iznosu od 100 evra kao pomoć za ublažavanje posledica pandemije.

Prijavljivanje počinje 15. januara i trajaće do 30. januara, a sam proces prijavljivanja biće isti kao za prethodnih 100 evra koje su dobili svi građani.

To sve vrši preko portala Uprave za trezor gde se unose podaci, broj lične karte, JMBG, kao i broj računa u banci, a ko nema račun može da izabere u kojoj banci će mu biti otvoren namenski račun.

Ministar finansija Siniša Mali precizirao je da u danu kada zakon stupi na snagu oni koji su napunili 16 godina imati pravo da dobiju pomoć od 100 evra.

"Ovaj zakon stupa na snagu dan nakon objavljivanja u Službenom glasniku. Dakle, do tog dana ko je napunio 16 godina ima pravo da dobije pomoć. Takođe, svako ko napuni 30 godina od tog dana ima pravo da dobije pomoć", objasnio je Mali.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt RTV, 11.01.2022.
Naslov: Redakcija