Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O AGENCIJI ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: Rok za vanrednu prijavu imovine funkcionera do 31. januara 2020. godine


Agencija za borbu protiv korupcije podseća funkcionere da su dužni da podnesu izveštaj o imovini i prihodima najkasnije do 31. januara tekuće godine sa stanjem na dan 31. decembra prethodne godine, ukoliko je došlo do bitnih promena u odnosu na podatke iz prethodno podnetog Izveštaja.

Podsećamo da je i funkcioner, kome je prestala javna funkcija, dužan da podnese Izveštaj o bitnim promenama jednom godišnje i u naredne dve godine po prestanku javne funkcije.

Bitnom promenom smatra se svaka promena podataka iz Izveštaja, koja se odnosi na imovinu, čija vrednost prelazi iznos godišnje prosečne zarade bez poreza i doprinosa u Republici Srbiji.

Nakon što Republički zavod za statistiku utvrdi tačan iznos godišnje prosečne neto zarade u 2019. godini u Republici Srbiji, podatak o tome biće objavljen i na internet prezentaciji Agencije.

Iznos godišnje prosečne zarada bez poreza i doprinosa u Republici Srbiji za 2018. godinu iznosio je 595.800,00 dinara, prema Podacima o prosečnoj godišnjoj zaradi i prosečnoj godišnjoj zaradi bez poreza i doprinosa u Republici Srbiji za 2018. godinu ("Sl. glasnik RS" br. 13/2019) od 28.02.2019. godine.

Izvor: Vebsajt Agencije za borbu protiv korupcije, 10.01.2020.
Naslov: Redakcija