Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

APLIKACIJA OGLASNA TABLA ZA SLUŽBENIKE LOKALNE SAMOUPRAVE


Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokrenuće u 2019. godini aplikaciju "Oglasna tabla", namenjenu službenicima na lokalu preko koje će dobijati sve potrebne informacije i novosti vezane za njihov rad, izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

"Svi od službenika očekuju da budu ljubazni i efikasni, a sada je prvi put osmišljen projekat koji će im pomoći u radu i koji će im obezbediti preko potrebnu podršku", rekao je Ružić.

On je precizirao da će preko te aplikacije službenici u svakom trenutku, pravovremeno, imati informacije o aktivnostima u okviru reforme javne uprave, kao što je npr. primena određenih zakona, pojašnjavanje novina, kontakt osobu koju mogu da pitaju za svaku nedoumicu, kao i o oglašavanju slobodnih radnih mesta i mogućnostima za stručno usavršavanje.

"Više neće morati da čekaju informacije i objašnjenje od nadležnih iz lokalne samouprave, već će svako biti lično informisan o novostima", kazao je Ružić.

Iako će za početak aplikaciju testirati na 10 opština, nakon čega će, u 2020. godini, uslediti umrežavanje svih opština i gradova u Srbiji, ministar je istakao da je cilj "da svih 500.000 službenika budu u toku sa promenama, imaju sa kim da se konsultuju ako im nešto nije jasno ili žele da se usavrše u svom poslu i tako, zajedno budemo zadovoljniji radom, što će rezultirati i kvalitetnijim uslugama koje pružamo građanima".

Ružić je naveo da će se tokom pilot faze pokazati prednosti i eventualne manjkavosti programa, kako bi se tokom 2020. godine instalirala aplikacija na svim računarima svih zaposlenih u upravi. Nakon toga, u planu je da se aplikacija proširi i na druge državne organe.

Iz budžeta ministarstva za ovaj projekat u narednoj godini izdvojeno je 36,4 miliona dinara.

Izvor: Vebsajt RTV, 04.01.2019.
Naslov: Redakcija