Zastava Bosne i Hercegovine

IZMENJENI UGOVORI O IZBEGAVANJU DVOSTRUKOG OPOREZIVANJA SA GRČKOM I MAĐARSKOM


1. Od 1. januara 2022. godine (u odnosu na poreze po odbitku, kao i sve ostale poreze) i u Republici Srbiji i u Republici Grčkoj, primenjuje se Ugovor između Savezne Republike Jugoslavije i Republike Grčke o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu ("Sl. list SRJ - Međunarodni ugovori", br. 2/98 - dalje: Ugovor) izmenjen Protokolom između Republike Srbije i Republike Grčke o izmeni Ugovora između Savezne Republike Jugoslavije i Republike Grčke o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu ("Sl. glasnik RS - Međunarodni ugovori", br. 42/2009), izmenjen Multilateralnom konvencijom za primenu mera koje se u cilju sprečavanja erozije poreske osnovice i premeštanja dobiti odnose na poreske ugovore ("Sl. glasnik RS - Međunarodni ugovori", br. 3/2018 - dalje: MK).

Izmenjeni tekst Ugovora pripremio je nadležni organ Republike Srbije i on predstavlja njegovo razumevanje izmena koje su u Ugovor unete zbog MK.

2. Od 1. januara 2022. godine (u odnosu na poreze po odbitku, kao i sve ostale poreze) i u Republici Srbiji i u Republici Mađarskoj, primenjuje se Ugovor između Savezne Republike Jugoslavije i Republike Mađarske o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu ("Sl. list SRJ - Međunarodni ugovori", br. 10/2001 - dalje: Ugovor), izmenjen Multilateralnom konvencijom za primenu mera koje se u cilju sprečavanja erozije poreske osnovice i premeštanja dobiti odnose na poreske ugovore ("Sl. glasnik RS - Međunarodni ugovori", br. 3/2018 - dalje: MK).

Izmenjeni tekst Ugovora pripremio je nadležni organ Republike Srbije i on predstavlja njegovo razumevanje izmena koje su u Ugovor unete zbog MK.

* * *

Izmenjeni tekstovi ugovora biće blagovremeno objavljeni na sajtu Ministarstva finansija (u rubrici: "Propisi - ugovori o izbegavanju dvostrukog oporezivanja" https://www.mfin.gov.rs/propisi/ugovori-o-izbegavanju-dvostrukog-oporezivanja/).

Izvor: Redakcija, mr Dejan Dabetić, 12.12.2021.
Naslov: Redakcija