Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PDV TRETMAN IZDAVANJA I PRENOSA VREDNOSNIH VAUČERA, OPOREZIVANJE PROMETA BEZ NAKNADE PDV I DRUGE AKTUELNOSTI IZ OBLASTI PDV: Paragraf organizuje vebinar 28. decembra 2021. godine


Kompanija Paragraf organizovaće, 28. decembra 2021. godine, vebinar na temu “PDV tretman izdavanja i prenosa vrednosnih vaučera, oporezivanje prometa bez naknade PDV i druge aktuelnosti iz oblasti PDV”.

Polaznici će kroz predavanja i odgovore na pitanja moći detaljno da se upoznaju sa pravilima oporezivanja prenosa vrednosnih vaučera, oporezivanjem prometa bez naknade i sopstvene potrošnje obveznika, kao i poreskim tretmanom davanja reklamnog materijala, poklona manje vrednosti i poslovnih uzoraka.

Pored glavnih tema vebinara, biće reči i o trenutnim aktuelnostima iz oblasti PDV, a učesnici će moći da dobiju odgovore i na druge teme iz oblasti PDV i ostalih poreskih oblika.

Vebinar je namenjen računovođama, poreskim savetnicima, finansijskim direktorima, kao i svim licima koja u svom radu primenjuju propise o PDV.

Pravila o poreskom tretmanu izdavanja i prenosa vrednosnih vaučera su relativno još uvek nova, zbog čega i dalje postoje određene nedoumice u praksi oko njihove primene. Pored toga, u prazničnim periodima povećava se i aktivnost u smislu izdavanja i prodaje vaučera, pa je predmetna tema i sa te strane aktuelna.

Takođe, poreski tretman prometa dobara i usluga bez naknade i sopstvene potrošnje obveznika, uključujući i manjak i rashod dobara, kao i davanje reklamnog materijala, poklona manje vrednosti i poslovnih uzoraka, jesu teme koje su dosta aktuelne krajem kalendarske godine, kada je povećana aktivnost obveznika na polju reklame i reprezentacije i davanju reklamnog materijala i drugih poklona.

Pored ovih glavnih tema, na vebinaru će biti reči i o drugim PDV aktuelnostima, pre svega o eventualnim izmenama Pravilnika o PDV koje bi, prema najavama, trebale da budu usvojene do dana održavanja vebinara.

Teme:

 • Pojam i vrste vrednosnih vaučera
 • Poreski tretman izdavanja i prenosa vaučera
 • Izdavanje računa i evidentiranje prenosa vrednosnih vaučera
 • Sopstvena potrošnja obveznika
 • Manjak i rashod dobara
 • Promet dobara i usluga bez naknade
 • Davanje reklamnog materijala i poklona manje vrednosti
 • Davanje poslovnih uzoraka
 • Ostale aktuelnosti iz oblasti PDV

Predavači:

 • Aleksandar Milanović - glavni i odgovorni urednik stručnog časopisa “Poresko-računovodstveni instruktor”
 • Olica Pješčić - pomoćnik glavnog i odgovornog urednika stručnog časopisa “Poresko-računovodstveni instruktor”

Detaljne informacije o vebinaru (način prijave, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) možete saznati na stranici “PDV tretman izdavanja i prenosa vrednosnih vaučera, oporezivanje prometa bez naknade PDV i druge aktuelnosti iz oblasti PDV“.

Izvor: Redakcija, 12.12.2021.