Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojeni Zakon o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2020. godinu i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti


U Danu za glasanje, Narodna skupština prihvatila je većinom glasova narodnih poslanika Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2020. godinu, sa Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2020. godinu, Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2020. godinu, Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Finansijskog plana Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika za 2020. godinu i Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Finansijskog plana Nacionalne službe za zapošljavanje za 2020. godinu, koji je podnela Vlada.

U Danu za glasanje Narodna skupština odlučivala je i o povredama Poslovnika na koje su ukazivali narodni poslanici tokom sednice i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o tački dnevnog reda sednice, predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić zaključio je Drugu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2020. godini.

Održana je i Treća sednica Drugog redovnog zasedanja na kojoj je usvojen Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine, 12.11.2020.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija