Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI NACRT ZAKONA O POZORIŠTU


"Naša namera je da sa predstavnicima pozorišta iz cele Srbije sagledamo probleme u srpskom teatru i da pokušamo da ih rešimo zakonom", ukazao je Vladimir Nedeljković, savetnik za normativne poslove u Ministarstvu kulture i informisanja pred otvaranje okruglog stola o izradi Nacrta zakona o pozorištu u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka u Beogradu.

Nedeljković je napomenuo da je Ministarstvo kulture i informisanja pokrenulo inicijativu za organizaciju niza sastanaka predstavnika pozorišta u Srbiji.

- U narednom periodu, tokom novembra, svakog četvrtka imaćemo sastanke sa relevantnim predstavnicima teatara širom Srbije kako bi što detaljnije obrazložili probleme koje ih muče. Naša namera je da zakonom regulišemo poslovanje pozorišta i učinimo njihov rad efikasnijim i kreativnijim na radost publike i zaposlenih u našim teatrima - kazao je Nedeljković.

Prema njegovim rečima, posle serije sastanaka uslediće formiranje Radne grupe za izradu Nacrta zakona o pozorištu.

- Radnu grupu će između ostalih činiti i stručnjaci iz oblasti pozorišne umetnosti kako bi na što bolji način uradili Nacrta zakona o pozorištu - ukazao je Nedeljković.

Sastanku u Zavodu za kulturni razvitak prisustvovali su predstavnici Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca, Kraljevačkog pozorišta, Kruševačkog pozorišta, Narodnog pozorišta iz Leskovca, Narodnog pozorišta iz Niša, Narodnog pozorišta u Beogradu, Pozorišta "Bora Stanković" u Vranju i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Izvor: Vebsajt Blic, 08.11.2019.
Naslov: Redakcija