Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZA NEPUNIH PET GODINA OBAVLJENO PET I PO MILIONA PRAVNIH POSLOVA OD STRANE JAVNIH BELEŽNIKA: Bez javnih beležnika za sada ostaju područja četiri osnovna suda - u Dimitrovgradu, Knjaževcu, Majdanpeku i Sjenici


Javni beležnici Srbije su za nepunih pet godina, od kada su počeli da rade, obavili pet i po miliona pravnih poslova za koja imaju ovlašćenje. Sudovi su im poverili 218 hiljada predmeta u vezi sa zaostavštinom i nasleđivanjem. Od prošle godine uradili su 2,1 milion raznih overa.

"To je rezultat koji pokazuje u kojoj meri je za kratko vreme razvijen sistem javnog beležništva u Srbiji. Većina kancelarija radi brzo i efikasno, a sudovi su značajno rasterećeni", rekao je predsednik Javnobeležničke komore Srbislav Cvejić, predstavljajući novinarima najznačajnije rezultate.

Podsetio je da je ove godine izabran 31 javni beležnik i da ih sada ukupno ima 199, od potrebnih 370 u celoj Srbiji. Bez javnih beležnika za sada ostaju područja četiri osnovna suda - u Dimitrovgradu, Knjaževcu, Majdanpeku i Sjenici.

Izvor: Vebsajt Politika, 11.11.2018.
Naslov: Redakcija