Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

RADNI SPOROVI: Iako je propisano da radni sporovi pred nadležnim sudom treba da budu pravosnažno okončani u roku od šest meseci od dana pokretanja spora, neki od njih traju i godinama. Takođe je propisano da sud u parničnim postupcima "posebno mora da vodi računa o potrebi hitnog rešavanja radnih sporova"


Iako radni sporovi spadaju u hitne sudske postupke, proces Nišlijke M.B. protiv nekadašnjeg poslodavca, u kojem se utvrđuje zakonitost njenog otkaza, kao i njeno pravo da se vrati na posao, traje već osam godina, bez da je i jednom doneta prvostepena presuda.

Nišlijka je u međuvremenu teško obolela i po tom osnovu otišla u penziju "sa Biroa za nezaposlene".

 Prema sudskim spisima, M.B. je pokrenula parnični postupak protiv poslodavca (jedna od banaka na domaćem tržištu) još 25. decembra 2009. godine pred Osnovnim sudom u Nišu, da bi ubrzo potom zbog nenadležnosti tog suda njen predmet bio prebačen u Treći osnovni sud u Beogradu. Čak dva puta, od strane Apelacionog i Višeg suda u Beogradu, po zahtevu M.B., prigovoru i žalbi, utvrđena je povreda prava na suđenje u razumnom roku, te naloženo da se bez odlaganja preduzmu "sve mere da se postupak okonča u što kraćem roku", ali rezultata nije bilo. Od poslednjeg rešenja Višeg suda u Beogradu, kojim je utvrđena povreda prava na suđenje u razumnom roku, prošlo je više od deset meseci, a postupak nije okončan, već su zakazana dva ročišta, od kojih jedno nije održano.

 - Kako je više nego očigledno da je reč o odugovlačenju postupka, verovatno ćemo se obratiti Ustavnom sudu, a potom, ukoliko M.MB. i tu ne ostvari svoja prava, i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu. Neshvatljivo je da jedan radni spor, koji je po svojoj prirodi hitan, traje ovoliko dugo - kaže advokat Milan Jovanović, koji zastupa Nišlijku.

 On podseća da radno zakonodavstvo propisuje da radni spor pred nadležnim sudom mora pravosnažno da se okonča najkasnije u roku od šest meseci od dana pokretanja spora. Zakon o parničnom postupku ("Sl. glasnik RS", br. 72/2011, 49/2013 - odluka US, 74/2013 - odluka US i 55/2014) takođe nalaže da sud u parničnim postupcima "posebno mora da vodi računa o potrebi hitnog rešavanja radnih sporova".

- Interesantno je da je u međuvremenu poslodavac tužio M.B. zbog duga. Postupci po tom osnovu pred Osnovnim sudom u Nišu sprovode se bez odugovlačenja, tako da je tužbeni zahtev poslodavaca delimično usvojen, te ona obavezana za isplatu određene sume banci - kaže advokat Jovanović.

Izvor: Vebsajt Danas, Z. Miladinović, 11.11.2017.
Naslov: Redakcija