Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PRAVILNIK O DODELI NAGRADA I PRIZNANJA SUDOVIMA: Vrhovni kasacioni sud dodelio nagrade sudovima za postignute rezultate i napredak u 2016. godini


Vrhovni kasacioni sud, dodelio je nagrade sudovima za postignute rezultate i napredak u tekućoj u odnosu na prethodnu godinu, 11. oktobra 2016. godine na Godišnjem savetovanju sudija Republike Srbije u Vrnjačkoj Banji.

Nagrade su dodeljene u dve kategorije:

I kategorija prvostepenim sudovima koji beleže najveće povećanje broja rešenih starih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine;

II kategorija prvostepenim sudovima koji beleže najveće povećanje broja ukupno rešenih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine.

 U svakoj kategoriji proglašena su po tri pobednika (prvo, drugo i treće mesto).

I

Dodeljuje se prva nagrada u kategoriji "Povećanje broja rešenih starih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine" Osnovnom sudu u Nišu.

Dodeljuje se druga nagrada u kategoriji "Povećanje broja rešenih starih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine" Trećem osnovnom sudu u Beogradu.

Dodeljuje se treća nagrada u kategoriji "Povećanje broja rešenih starih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine" Drugom osnovnom sudu u Beogradu i Osnovnom sudu u Lebanu.

II

Dodeljuje se prva nagrada u kategoriji "Povećanje broja ukupno rešenih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine" Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Dodeljuje se druga nagrada u kategoriji "Povećanje broja ukupno rešenih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine" Osnovnom sudu u Leskovcu.

Dodeljuje se treća nagrada u kategoriji "Povećanje broja ukupno rešenih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine" Osnovnom sudu u Novom Sadu.

Dodeljena su priznanja za doprinos unapređenju efikasnosti i kvalitetu sudskog sistema: Višem sudu u Beogradu, Višem sudu u Novom Sadu, Osnovnom sudu u Vranju, Osnovnom sudu u Ivanjici, Osnovnom sudu u Nišu, Osnovnom sudu u Pančevu, Privrednom sudu u Leskovcu, Privrednom sudu u Nišu, Privrednom sudu u Novom Sadu, Prekršajnom sudu u Kraljevu, Prekršajnom sudu u Požarevcu.

Nagrade i priznanja predsednicima sudova uručio je predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević.

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda je istakao "da je nagrađivanje sudova uvedeno u skladu sa međunarodnom praksom, u cilju izgradnje pozitivne atmosfere u sudstvu", i dodao da "nagrade nisu za predsednike sudova već za sud, kao priznanje za timski rezultat".

Opšta sednica Vrhovnog kasacionog suda, na sednici održanoj 14. septembra 2016. godine, donela je Pravilnik o dodeli nagrada i priznanja sudovima.

Cilj dodele nagrade i priznanja sudovima, jeste promovisanje efikasnosti, kvaliteta i inovativnosti u radu i najbolje prakse, stvaranje podsticajnog radnog okruženja i ostvarivanje najboljih rezultata u radu sudova.

Svetska banka je kroz projekat Multidonatorski poverenički fond (MDTF) izdvojila sredstva u iznosu od 28.000 evra za nabavku dobara za svaki nagrađeni sud u vrednosti nagrade za osvojeno prvo, drugo i treće mesto, izradu samih plaketa i priznanja i samu svečanost dodele nagrada i priznanja sudovima.

Izvor: Vebsajt Vrhovnog kasacionog suda, 12.10.2016.
Naslov: Redakcija