Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: 12. OKTOBRA 2015. GODINE ODRżANA SEDNICA ODBORA ZA ADMINISTRATIVNO-BUDżETSKA I MANDATNO-IMUNITETSKA PITANJA - KONSTATOVANA OSTAVKA NA FUNKCIJU NARODNOG POSLANIKA, DATA SAGLASNOST KOMISIJI ZA ZAšTITU KONKURENCIJE ZA ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA SA NOVIM LICIMA


55. sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno–imunitetska pitanja

Na sednci Odbora za administrativno-budžetska i mandatno–imunitetska pitanja, održanoj 12. oktobra 2015. godine, razmotrena je i konstatovana ostavka koju je na funkciju narodnog poslanika podnela Snežana Malović.

Članovi Odbora razmotrili su zahtev Komisije za zaštitu konkurencije za davanje saglasnosti za zasnivanje radnog odnosa sa novim licima. Zahtev je obrazložio predsednik Komisije za zaštitu konkurencije, Miloje Obradović. On je rekao da se saglasnost traži za dva lica koja će biti angažovana na mestima koja su upražnjena zbog odlaska zaposlenih u starosnu penziju. Članovi Odbora jednoglasno su prihvatili zahtev i dali saglasnost Komisiji za zaštitu konkurencije za zasnivanje radnog odnosa sa novim licima.

U nastavku rada razmotreno je obaveštenje generalnog sekretara o izricanju mere održavanja reda na Prvoj sednici Drugog redovnog zasedanja u 2015. godini i doneta odluka o novčanoj kazni za narodnog poslanika, Ivana Karića, u iznosu od 6829,78 dinara.

Na sednici Odbora jednoglasno je data saglasnost narodnom poslaniku Darku Laketiću za obavljanje drugog posla.

Izvor: Press služba Skupštine Srbije, 12.10.2015.