Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VISOKI SAVET SUDSTVA: Doneta Odluka o predlogu kandidata za predsednike sudova


Visoki savet sudstva doneo je Odluku o predlogu kandidata za predsednike prekršajnih, privrednih, apelacionih, viših sudova i osnovnih sudova u gradovima širom Srbije, a o izboru po ovim predlozima odlučivaće Narodna skupština Repubike Srbije.

Za predsednika Prekršajnog suda u Beogradu Savet je predložio sudiju Oliveru Ristanović, za predsednika Prekršajnog suda u Novom Sadu sudiju Kamenka Kozarskog, a za predsednika Prekršajnog suda u Kragujevcu sudiju Vladimira Tomovića. Za predsednika Apelacionog suda u Novom Sadu predložen je sudija Darko Tadić.

Visoki savet sudstva je za predsednika Višeg suda u Valjevu predložio sudiju Biljanu Tadić, za predsednika Višeg suda u Zaječaru sudiju Irenu Krstić Milosavljević, za predsednika Višeg suda u Zrenjaninu sudiju Biljanu Martinović, za predsednika Višeg suda u Jagodini sudiju Draganu Janićijević.

Za predsednike viših sudova u Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Leskovcu, Negotinu, Nišu Novom Pazaru i Novom Sadu predložene su sudije Vesna Milovanović, Biljana Nikolić, Katarina Bošković, Nebojša Stojičić, Dragica Singurilović, Dragana Živadinović, Slađana Čolović i Miroslav Alimpić.

Za predsednike Viših sudova u Požarevcu, Smederevu, Somboru, Subotici, Užicu, Čačku i Šapcu sudije Dragan Vučićević, Sladana Bojković, Branislava Petkovića, Ferenc Molnar, Radenko Zečević, Petar Marković i Saša Knežević.

Za predsednike osnovnih sudova u Kragujevcu i Nišu, Visoki savet je predložio sudije Zorana Ilića i Sašu Dujakovića. Za predsednike privrednih sudova u Valjevu, Zaječaru, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Novom Sadu, Požarevcu, Sremskoj Mitrovici, Subotici i Užicu predložene su sudije - Jasmina Igić Matić, Milena Stevanović, Branislav Jovović, Duška Ilić, Božidar Stanković, Gordana Ristić, Siniša Nedeljković, Ljiljana Komić, Vera Mijanović i Miljko Mićović.

Izvor: Vebsajt RTV, 10.09.2019.
Naslov: Redakcija