Zastava Bosne i Hercegovine

NAPRAVLJENA APLIKACIJA KOJA LOCIRA OBLIŽNJE MEDICINSKE USTANOVE, APOTEKE I LABORATORIJE I REDOVNO SE AŽURIRA NAJNOVIJIM INFORMACIJAMA O VIRUSU KORONA


Kompanija Concur osmislila je aplikaciju TripIt, koja radi uz pomoć Google-a. Aplikacija je spremna da pomogne svima da ostanu na sigurnom, omogućavajući im da pretražuju obližnje medicinske ustanove. Pored bolnica, aplikacija je uvrstila i apoteke, klinike i laboratorije u sklopu mape.

- Svi žele da se osećaju pripremljeno pre nego što krenu na put. I sada, s obzirom da se smernice za zdravlje i bezbednost neprestano menjaju, priprema je još stresnija - rekla je Jen Moyse, direktorka kompanije.

Aplikacija TripIT obuhvata i centar koji se redovno ažurira sa svim bitnim Covid-19 informacijama.

U sklopu aplikacije će svi korisnici moći da provere vreme čekanja na aerodromu, i to sve zahvaljujući Google-u, koji daje "obližnja mesta" i radi širom sveta. Takođe putnicima omogućava da unapred planiraju putovanja, kako bi aplikaciju koristili van mreže.

Pored toga, Moyse je rekla da je kompanija osnovala Traveller Resource Center "kako bi putnicima pomogla da bolje razumeju i upravljaju promenama putovanja zbog Covid-19". Ovaj centar sadrži sve, od saveta za javno zdravlje do pravila avio-kompanija koje se odnose na Covid-19.

- Putnike povezujemo sa najnovijim savetima za putovanja, ograničenjima i smernicama, zajedno sa ostalim korisnim resursima, tako da oni imaju potrebne informacije pre nego što krenu na put - dodala je Moyse.

Izvor: E.kapija, 12.08.2020.
Naslov: Redakcija