Zastava Bosne i Hercegovine

NOVI SAD DONEO DRUGI PAKET MERA PODRŠKE PRIVREDNIM SUBJEKTIMA U CILЈU UBLAŽAVANJA NEGATIVNIH POSLEDICA EPIDEMIJE BOLESTI KOVID 19: Vrednost paketa iznosi milion i 100.000 evra


Vrednost paketa iznosi milion i 100 000 evra, odnosno 122 525 210 dinara.

To podrazumeva popust od 50 posto za zakupce poslovnog prostora kod Uprave za imovinu za avgust i septembar, ali taj period će biti produžen do kraja godine za sve mere.

Popust od 50 posto, namenjen je i zakupcima prostora na SPENS- u, kao i za poslovni prostor, zemlјište za postavlјanje manjih montažnih objekata, za sve rezervacije, zakupe tezgi i akontaciju za Kvantašku pijacu, kod JKP ''Tržnica''.

Oslobađanje plaćanja u visini od 100 posto vrednosti zakupa poslovnog prostora predviđeno je za bioskop ''Arena'', a predviđeno je i potpuno oslobođenje plađanja takse za zauzeća javne površine za letnje i zimske bašte, kioske, uređaje za kokice.

Neće se naplaćivati ni taksa za isticanje firme za bioskop, kao ni firmarina za hotelijerstvo i smeštaj i za turističke agencije.

Merama, koje su kreirane  prema stepenu ugroženosti, obuhvaćeno  je 5667 preduzetnika, odnosno svaki peti privrednik u Novom Sadu.

Izvor: Vebsajt grada Novog Sada, 12.08.2020.
Naslov: Redakcija