Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG ZAKONA O GRAĐEVINSKIM PROIZVODIMA: Predlog zakona usklađen sa standardima EU


Vlada Republike Srbije je, na predlog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, usvojila Predlog zakona o građevinskim proizvodima, koji će prvi put na jedinstven način urediti ovu oblast i uskladiti je po svemu sa standardima i najboljom praksom EU.

Najvažniji efekti ovog zakona, kad bude usvojen u Narodnoj skupštini, biće uređenije tržište građevinskih proizvoda, podignut nivo kvaliteta materijala koji se koristi u gradnji puteva, mostova, zgrada i drugih objekata, uz povoljnije cene za investitore omogućene konkurencijom proizvođača.

Novi zakon, pored toga što će podići standarde u građevinarstvu u Srbiji, učiniće i domaće proizvođače konkurentnijim na evropskom tržištu, jer će se i u Srbiji primenjivati jednaki standardi kao i u zemljama članicama EU.

Novi propis pružiće i dodatni podsticaj razvoju građevinarstva i omogućiće da objekti koji se grade budu bezbedni i ekološki prihvatljiviji, čuvajući život i zdravlje ljudi tokom čitavog životnog ciklusa građevinskih objekata, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: Vebsajt Vlade, 09.08.2018.
Naslov: Redakcija