Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

OD 1. SEPTEMBRA 2018. GODINE VISOKOŠKOLSKIM USTANOVAMA NALOŽENO UKIDANJE NEAKREDITOVANIH ISTURENIH ODELJENJA: Predviđene sankcije za fizička lica 200.000 dinara, a za pravna lica dva miliona dinara


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je dopis svim državnim i privatnim visokoškolskim ustanovama da hitno od 1. septembra 2018. godine ugase neakreditovana isturena odeljenja, saopštio je ministar Mladen Šarčević.

Šarčević je potvrdio da će već od 1. septembra sve inspekcije biti na terenu, pri čemu su predviđene i sankcije za sve one koji to ne učine – za fizička lica 200.000 dinara, a za pravna lica dva miliona dinara.

Ukoliko se, kako je objasnio, ogluše o naredbu Ministarstva, sledeći korak je oduzimanje licence visokoškolskoj ustanovi.

On je naglasio da će fakulteti biti u obavezi da prebace studente iz isturenih odeljenja u matična sedišta fakulteta i visokih strukovnih škola, a ukoliko to ne budu u mogućnosti, moraće svima da vrate novac, a studentima će biti otvorena vrata drugih obrazovnih ustanova.

Izvor: Vebsajt Vlade, 10.08.2018.
Naslov: Redakcija