Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNIK O IZMENAMA I DOPUNAMA PRAVILNIKA O PODELI MOTORNIH I PRIKLJUČNIH VOZILA I TEHNIČKIM USLOVIMA ZA VOZILA U SAOBRAĆAJU NA PUTEVIMA: Pravna lica u obavezi da snimaju i čuvaju snimke tehničkih pregleda


Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava građane da su, od 6. jula ove godine, sva ovlašćena pravna lica u obavezi da snimaju i čuvaju snimke kompletnog toka obavljanja tehničkih pregleda.

MUP podseća građane da cena vršenja tehničkog pregleda nije zakonski određena i isključivo je odluka privrednog društva ovlašćenog za vršenje tehničkog pregleda, a koju određuju na osnovu tržišnih uslova.

Vozila se već tri godine fotografišu na tehničkim pregledima, a na snimcima se neće videti ništa više nego što se vidi na fotografiji vozila, tako da to neće ništa promeniti kada je u pitanju ocena ispravnosti i spoljašnosti vozila.

U prethodnom periodu, više puta su naglašavali da sitna oštećenja na vozilu nisu razlog da se vozilo oceni kao neispravno.

Stručni kontrolori tehničkog pregleda nikada nisu pravili problem zbog ogrebotina na limariji ili naprslina stakla na svetlosnim grupama, navodi se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt Vlade, 09.07.2021.
Naslov: Redakcija