Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI RADNA VERZIJA NACRTA ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O JAVNOM INFORMISANJU I MEDIJIMA: Cilj izrade ovog dokumenta je unapređenje javnog informisanja, te da novi zakon bude moderan i usaglašen sa svetskim standardima


Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da je održan prvi sastanak Radne grupe za izradu radne verzije Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Ovom prilikom dogovorena je metodologija rada i definisano da će se sastanci održavati na nedeljnom nivou.

Pomoćnica ministra kulture i informisanja i predsednica Radne grupe Slavica Trifunović istakla je da je cilj izrade ovog dokumenta da se unapredi oblast javnog informisanja, da novi zakon bude moderan i usaglašen sa svetskim standardima.

Najvažnije polazne osnove za to, kako je rekla, jesu Strategija razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji za period od 2020. do 2025. godine, akcioni plan koji je prati i sam zakon.

Radnu grupu čine 34 člana koji su predstavnici novinarskih i medijskih udruženja, državnih organa i institucija.

U skladu sa odlukom obrazovanja, ova radna grupa treba da do 30. septembra ove godine dostavi Ministarstvu kulture i informisanja tekst radne verzije Nacrta zakona, navodi se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt Vlade, 09.07.2021.
Naslov: Redakcija