Zastava Bosne i Hercegovine

JAVNI POZIV ZA DODELU SREDSTAVA PODSTICAJA RADI PRIVLAČENJA DIREKTNIH ULAGANJA U AUTOMATIZACIJU POSTOJEĆIH KAPACITETA U OBLASTI PREHRAMBENE INDUSTRIJE: Prijavu mogu da dostave privredna društva koja obavljaju delatnost u oblasti prehrambene industrije, radi automatizacije postojećih kapaciteta sa ciljem unapređenja produktivnosti, povećanja broja domaćih kooperanata i povećanja korišćenja sirovina domaćeg porekla


Ministarstvo privrede i Razvojna agencija Srbije objavili su Javni poziv za dodelu podsticaja za privlačenja direktnih ulaganja u automatizaciju postojećih kapaciteta u oblasti prehrambene industrije.

Sredstva podsticaja mogu se dodeliti za realizaciju investicionih projekata za ulaganja radi automatizacije, čija je minimalna vrednost ulaganja milion evra.

Za realizaciju isplate tranši u tekućoj budžetskoj godini raspoloživa sredstva iznose 300 miliona dinara.

Javni poziv sprovodi se u skladu sa Uredbom o određivanju kriterijuma za dodelu podsticaja radi privlačenja direktnih ulaganja u automatizaciju postojećih kapaciteta u oblasti prehrambene industrije ("Sl. glasnik RS", br. 46/2021), koju sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije.

Prijave za dodelu sredstava privredna društva dostavljaju Razvojnoj agenciji Srbije.

Prijavu mogu da dostave privredna društva koja obavljaju delatnost u oblasti prehrambene industrije, radi automatizacije postojećih kapaciteta sa ciljem unapređenja produktivnosti, povećanja broja domaćih kooperanata i povećanja korišćenja sirovina domaćeg porekla.

Izvor: Vebsajt RTV, 08.07.2021.
Naslov: Redakcija