Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

VIŠI SUD U BEOGRADU: Ukinuta pravosnažna i izvršna presuda u slučaju KBC "Dragiša Mišović". Predviđena zaplena i rasprodaja imovine biće stopirana. Naloženo kompletno ponavljanje postupka pred prvostepenim sudom


Predviđena zaplena i rasprodaja imovine KBC "Dragiša Mišović" biće stopirana, pošto je Viši sud u Beogradu ukinuo pravosnažnu i izvršnu presudu u korist S.T. prema kojoj je bolnica za plac od 12 ari, koji odavno nije u njenom posedu, trebalo da isplati 1,1 milion evra.

Ovom odlukom je usvojen vanredni pravni lek ove bolnice i naloženo kompletno ponavljanje postupka pred prvostepenim sudom.

Viši sud je 5. jula, rešavajući o žalbi Kliničko bolničkog centra "Dr Dragiše Mišovića - Dedinje", preinačio rešenje Prvog osnovnog suda u Beogradu, kojim je odbijen predlog za ponavljanje postupka, saopšteno je iz Višeg suda.

Taj sud je dozvolio ponavljanje postupka u ovoj pravnoj stvari, i takođe ukinuo rešenje Višeg suda u Valjevu doneto 23. oktobra 2015. godine i rešenje Prvog osnovnog suda u Beogradu doneto 3. juna 2013. godine i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovni postupak drugom veću u rad, navodi se u saopštenju.

To znači da će potpuno novo sudsko veće sada odlučivati o tužbi S.T.

Ukinutom pravosnažnom presudom bolnici je bilo naloženo da naslednicima isplati oko milion evra i zbog toga je račun KBC "Dragiša Mišović" u blokadi već godinu dana.

U maju je bio zakazan dolazak izvršitelja radi popisa imovine bolnice koja je trebalo da bude prodata radi namirenja duga, ali je to izvršenje odloženo.

Sada sledi kompletno novi sudski postupak u kojem će sud odlučiti ko je obavezan da plati S.T. i na koji način.

Izvor: Vebsajt Politika, 12.07.2017.
Naslov: Redakcija