Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNIK O NAČINU UTVRĐIVANJA I EVIDENTIRANJA KORISNIKA JAVNIH SREDSTAVA I O USLOVIMA I NAČINU ZA OTVARANJE I UKIDANJE PODRAČUNA KONSOLIDOVANOG RAČUNA TREZORA KOD UPRAVE ZA TREZOR: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija izradilo Smernice za otvaranje namenskih podračuna za prenos sredstava dobijenih u postupku projektnog sufinansiranja u oblasti javnog informisanja namenjene izdavačima medija


Ministarstvu informisanja i telekomunikacija obratio se veliki broj izdavača medija povodom obaveštenja koje su dobili od nadležne filijale Uprave za trezor, a u kojem se, između ostalog, navodi da će pravna lica i drugi subjekti koji ne pripadaju javnom sektoru (Tip KJS 8) za svaki program/projekat za koji dobiju sredstva iz budžeta morati da otvaraju poseban namenski podračun u nadležnoj filijali Uprave za trezor, u skladu sa Pravilnikom o načinu utvrđivanja i evidentiranja korisnika javnih sredstava i o uslovima i načinu za otvaranje i ukidanje podračuna konsolidovanog računa trezora kod Uprave za trezor ("Sl. glasnik RS", br. 11/2023).

U vezi sa tim Ministarstvo informisanja i telekomunikacija izradilo je, u saradnji sa Upravom za trezor, Smernice za otvaranje namenskih podračuna za prenos sredstava dobijenih u postupku projektnog sufinansiranja u oblasti javnog informisanja. Smernice su upućene Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, svim jedinicama lokalne samouprave (preko Stalne konferencije gradova i opština) kao i filijalama Uprave za trezor.

Dodatne informacije možete dobiti radnim danom od 10 do 15 časova na brojeve telefona: 011/2927851 i 064/6705-333.


Izvor: Vebsajt Ministarstva informisanja i telekomunikacija, 09.06.2023.