Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA RS: Uručeni ugovori o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet) za 186 projekata od javnog interesa iz oblasti zdravstva, kulture, prosvete i socijalne zaštite


Ministarka pravde u Vladi Republike Srbije Maja Popović uručila je 10. juna  ugovore o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet) za 186 projekata od javnog interesa iz oblasti zdravstva, kulture, prosvete i socijalne zaštite.

Popović je tom prilikom istakla da je Komisija za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja imala veoma odgovoran zadatak da dodeli pola milijarde dinara onim korisnicima kojima je ova podrška bila najpotrebnija.

 

Ona je navela da su ove godine dodeljena sredstva za 47 projekata više nego prethodne godine, od čega je za oblast zdravstva izdvojeno više od 264 miliona dinara, za obrazovanje više od 143 miliona dinara, za projekte unapređenja socijalne zaštite više od 60 miliona dinara, za kulturne sadržaje više od sedam miliona dinara, dok je humanitarni rad podržan sa više od 23 miliona dinara.

Ministarka je čestitala svim korisnicima dodeljenih sredstava prikupljenih po osnovu oportuniteta, izrazivši nadu da će se time značajno doprineti podizanju kvaliteta usluga koje pružaju i obezbediti što bolji uslovi za život naših građana.

Ministarstvo pravde će, kako je poručila, i u narednom periodu nastaviti da prati realizaciju projekata, te je na korisnicima kojima su dodeljena sredstva velika odgovornost da ih utroše na zakonit način, izjavila je ministarka.

Ona je izrazila zadovoljstvo što resorno ministarstvo kroz institut oportuniteta može pružiti podršku mnogobrojnim institucijama, a na korist svih građana Srbije.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić navela je da će svaki projekat, koji će biti finansiran ovim sredstvima, značajno doprineti unapređenju usluga socijalne zaštite i položaja korisnika, kao i zaposlenih.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović istakla je da je današnji događaj pokazatelj koliko su Vlada i Ministarstvo pravde posvećeni tome da moramo u svakom trenutku misliti na naše društvo, uz ocenu da je Srbija društveno odgovorna i posvećena najosetljivijim grupama.

Pored članova Komisije za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja i njenog predsednika Dejana Carevića, svečanom uručenju ugovora prisustvovali su i šef Kabineta ministarke pravde Marijana Savić Simić, savetnik u Kabinetu Branko Ilić, kao i pomoćnik ministarke pravde Vladimir Vinš.

Izvor: Vebsajt Vlade Republike Srbije, 10.06.2022.
Naslov: Redakcija