Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI IZMENE ZAKONA O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA: Izmene Zakona potrebne radi otklanjanja problema koji se javljaju u praksi, ali i radi usaglašavanja sa pravnim tekovinama Evropske unije


Ministarstvo privrede radi na izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima ("Sl. glasnik RS", br. 36/2011, 99/2011, 83/2014 - dr. zakon i 5/2015) kako bi se bolje zaštitili manjinski akcionari.

To je istakao vršilac dužnosti pomoćnika ministra privrede u sektoru za privredna društva i privredne registre Dušan Vučković.

On je ukazao da su izmene tog Zakona potrebne kako bi se otklonili problemi koji se javljaju u praksi, ali i da se on usaglasi sa pravnim tekovinama Evropske unije.

"Za nas je primaran cilj da do kraja 2017. godine Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima uputimo na Vladu, odnosno Narodnoj skupštini Republike Srbije na razmatranje i donošenje", rekao je Vučković.

On je dodao i da Ministarstvo privrede sa APR-om intenzivno radi na tome da se izmeni i Zakon o postupku registracije u Agenciji za privredne registre ("Sl. glasnik RS", br. 99/2011 i 83/2014) sa stanovišta elektronske registracije.

"Bitno je da se elektronski povežu i registri u regionu pre svega sa Makedonijom, Slovenijom, BiH i Hrvatskom, kako bi se napravio jedan jedinstven elektronski portal za razmenu podataka o privrednim subjektima", rekao je Vučković.

Izvor: Vebsajt 021, 11.06.2017.
Naslov: Redakcija