Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

RADIONICA O NOVOM ZAKONU O OPŠTEM UPRAVNOM POSTUPKU 15. JUNA 2016. GODINE


Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave organizuje radionicu povodom stupanja na snagu novog Zakona o opštem upravnom postupku ("Sl. glasnik RS", br. 18/2016 - dalje: Zakon), u sredu, 15. juna 2016. godine, od 10.30 do 12 časova, u sali 129, u Palati Srbija, Bulevar Mihajla Pupina 2.

Radionicu će voditi predstavnici resornog Ministarstva, Biljana Petković i Divna Vidaković.

Cilj ovog skupa jeste upoznavanje predstavnika medija sa odredbama Zakona, koji po prvi put uvodi veoma značajna unapređenja rada javne uprave sa ciljem povećanja efikasnosti i poboljšanja kvaliteta usluga koje se pružaju građanima.

Mediji će se tokom radionice upoznati sa novim obavezama lokalnih samouprava, kao i pravima građana koja su definisana novim odredbama pomenutog akta.

Tom prilikom biće reči i o modalitetima medijske podrške u procesu praćenja primene Zakona i redovnom informisanju građana o svim novinama koje donosi ovaj Zakon, a koji treba značajno da unapredi dobru upravu u Srbiji.

Učešće na radionici neophodno je potvrditi najkasnije do utorka, 14. juna, do 12 časova, na imejl monika.maric@cep.org.rs, broj telefona 060/47-90-391, sa naznakom "Prijava za učešće na radionicu u Beogradu".

Izvor: Vebsajt Vlade Republike Srbije, 12.06.2016.