Zastava Bosne i Hercegovine

SINDIKATI TRAŽE DONOŠENJE ZAKONA O SINDIKATIMA I O ŠTRAJKU


Predstavnici sindikata Sloga sa Kisić Tepavčević razgovarali o novim propisima o sindikatima

Predstavnici sindikata "Sloga" su razgovarali sa ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darijom Kisić Tepavčević o proceduri registracije sindikata i potrebi donošenja Zakona o sindikatima.

"Ministarki smo predočili da naš sindikat ne zanima ni reprezentativnost ni državni novac i da se zalažemo isključivo za potpuno resetovanje sindikalnih odnosa u Srbiji i donošenje zakona o sindikatima, pa makar to značilo privremeno gašenje svih sindikata kao nekada u Rumuniji", naveo je u saopštenju predsednik "Sloge" Željko Veselinović.

Dodao je da je razgovarano i o donošenju novog Zakona o štrajku i da je sindikat "Sloga" prihvatio poziv da svojim učešćem i predlozima doprinese u svemu što može biti u korist radničke klase.

"Sastanak u Ministarstvu kroz otvoreni dijalog je pokazao veoma dobar primer kako bi i ostali ministri u Vladi trebalo da se ponašaju i da razgovaraju sa svim predstavnicima sindikata, bilo da su oni istomišljenici ili neistomišljenici", rekao je Veselinović.

Izvor: Vebsajt Danas, 07.05.2021.
Naslov: Redakcija