Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODLUKA O IZMIRENJU OBAVEZA NASTALIH PO OSNOVU ZAKUPA POSLOVNOG PROSTORA NA KOME JE NOSILAC PRAVA JAVNE SVOJINE GRAD BEOGRAD, ODNOSNO NA KOME GRAD BEOGRAD IMA POSEBNA SVOJINSKA OVLAŠĆENJA, ZA VREME TRAJANJA VANREDNOG STANJA: Zakupci poslovnog prostora rate mogu da plate 50% odsto do kraja godine ili ceo iznos 2021. godine


Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić podsetio je da zakupci poslovnog prostora tokom vanrednog stanja nisu plaćali zakup na osnovu odluke o izmirenju obaveza nastalih po osnovu zakupa poslovnog prostora na kome je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, odnosno na kome Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja, za vreme trajanja vanrednog stanja ("Sl. list grada Beograda", br. 38/2020), a sada će dobiti rok od trideset dana da se izjasne da li žele da plate pedeset odsto duga do kraja godine ili na dvanaest mesečnih rata čitav dug tokom sledeće godine.

- To je bio prvi doprinos grada kako bi se zaštitili vlasnici ugostiteljskih i samostalnih radnji, koji su i imali najviše problema tokom vanrednog stanja jer nisu radili. Kad je reč o baštama, do sada je važilo pravilo da ako je front bašte uži od tri metra, imate pravo da tražite saglasnost susednog objekta da se proširite. Ako ste imali baštu čiji je front širi od tri metra, to pravo niste imali. Sada je to ukinuto i svi imaju pravo da traže proširenje, uz naravno saglasnost onog u susednom objektu - rekao je Vesić.

On je dodao da sva pravila ostaju, među kojima su saglasnost Sekretarijata za saobraćaj, projekat i slično.

Izvor: Vebsajt Blic, 09.05.2020.
Naslov: Redakcija