Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NAREDBA O ZABRANI OKUPLJANJA U REPUBLICI SRBIJI NA JAVNIM MESTIMA U ZATVORENOM I OTVORENOM PROSTORU: Zabranjuju se javna okupljanja u zatvorenom prostoru kada se istovremeno okuplja više od 50 lica


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ukazao je na to da po pitanju održavanja javnih skupova važe dve mere - da na njima ne može biti više od 50 učesnika i da skup mora biti najavljen policiji najmanje pet dana ranije.

Stefanović je objasnio da za održavanje javnih skupova važi mera koju su predložili zdravstveni radnici - da skup ne može imati više od 50 učesnika, kao i da mora biti najavljen nadležnoj policijskoj stanici najmanje pet dana ranije, što je propisano Zakonom o javnom okupljanju ("Sl. glasnik RS", br. 6/2016).

On je naglasio da su svi skupovi koji nisu sazvani u skladu sa ovim merama nezakoniti.

Potpredsednik Vlade je izrazio zahvalnost svim zaposlenima u MUP-u na ogromnom radu i zalaganju koje su pokazali tokom vanrednog stanja.

Sve ono sa čime su se suočili, bilo je novo za policajce, vatrogasce i sve zaposlene u MUP-u, rekao je on, izrazivši zadovoljstvo zbog toga što ni nevidljivi neprijatelj, kakav je koronavirus, nije bio prepreka koju pripadnici ovog ministarstva ne mogu da prevaziđu.

Prema njegovim rečima, zajedno sa zdravstvenim radnicima, koji su se danonoćno borili sa virusom, pripadnici MUP-a su se starali da se poštuju preporuke struke, i bili su velika podrška i pomoć u sprečavanju širenja zaraze.

Izvor: Vebsajt Vlade, 07.05.2020.
Naslov: Redakcija