Zastava Bosne i Hercegovine

VISOKOŠKOLSKE USTANOVE POČINJU S RADOM 15. MAJA 2020. GODINE


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zbog različitih i u nekim situacijama pogrešnih interpretacija u javnosti, a u vezi sa aktivnostima na nivou visokog obrazovanja, obaveštava:

  • U sklopu priprema za nastavak akademske školske godine, visokoškolske ustanove će krenuti sa radom od 15.05.2020. godine, uz poštovanje preventivnih mera.
  • Nije planirano klasično održavanje predavanja, već da se sva predavanja završavaju "on-line", u mesecu maju.
  • Visokoškolske ustanove imaju obavezu, da u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", odnosno opštim uputstvom za primenu preventivnih mera na univerzitetima/fakultetima, akademijama strukovnih studija i visokim školama vezano za COVID-19, organizuju obaveze studenata, tako da oni budu u minimalnom broju prisutni na visokoškolskim ustanovama i u studentskim domovima, kako bi se obezbedilo održavanje socijalne distance i pridržavanje svih ostalih preventivnih mera.
  • Na pojedinim visokoškolskim ustanovama (medicinskim, tehničkim, prirodno-matematičkim …) biće neophodno održavanje praktičnih/laboratorijskih vežbi, čiju će dinamiku definisati sama visokoškolska ustanova.
  • Svi studentski domovi su dezinfikovani i spremni za prijem studenata u malom broju i u skladu sa preporukama vezano za COVID-19.
  • Ispitni rokovi, počev od aprilskog ispitnog roka, biće održani uz sve mere zaštite. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo je sredstva zaštite za visokoškolske ustanove i studentske domove.
  • Predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, oko svih preporuka konsultovali su se sa KONUS-om, KASSS-om, SKONUS-om, SKASSS.
Izvor: Vebsajt Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, 08.05.2020.
Naslov: Redakcija