Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

REPUBLIČKI GEODETSKI ZAVOD: DONET AKT O IZMENAMA I DOPUNAMA OVLAšćENJA KOJIM JE ODGOVORNOST ZA POTPISIVANJE REšENJA UPRAVNIH PREDMETA, U PRVOM STEPENU, DELEGIRANA NA šEFOVE ODSEKA ODNOSNO RUKOVODIOCE GRUPA ZA UPRAVNE POSLOVE


Već od ove nedelje građani brže stižu do rešenja u katastru. Novu sistemsku meru uveo je direktor Republičkog geodetskog zavoda, Borko Drašković, donšenjem Akta o izmenama i dopunama ovlašćenja čiji je cilj da se poveća zadovoljstvo klijenata i unapredi rad RGZ-a i službi za katastar nepokretnosti.

Odgovornost za potpisivanje rešenja upravnih predmeta u prvom stepenu delegirana je na šefove odseka odnosno rukovodioce grupa za upravne poslove. Takva reformska mera doprinosi većoj pouzdanosti podataka i boljoj organizaciji procesa rada u katastru.

Postupak rešavanja upravnih predmeta se na ovaj način skraćuje, a procedura upisa prava na nepokretnosti se racionalizuje. Prenosom ovlašćenja ostvaruje se i nova raspodela odgovornosti koja doprinosi kvalitetu podataka, transparentnosti i pouzdanosti.

Načelnici službi zahvaljujući ovoj meri, na raspolaganju imaju više vremena za prijem stranaka i efikasno organizovanje poslovnih procesa. Primena ovih reformi unaprediće kvaltet vođenja upravnog postupka i doprineće zadovoljstvu klijenata i povećanju poverenja građana u rad katastra, navodi se u saopštenju RGZ-a.

Izvor: Vebsajt Republičkog geodetskog zavoda, 11.05.2016.
Naslov: Redakcija