Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VSS PREDLOŽIO KANDIDATE ZA PREDSEDNIKE SUDOVA


Srpski sudovi uskoro će nakon četiri i po godine dobiti predsednike sudova, pošto su u međuvremenu njima rukovodili vršioci funkcija predsednika sudova.

Visoki savet sudstva je na sednicama 8. i 9. maja utvrdio predlog kandidata za predsednike osnovnih, viših, privrednih, prekršajnih i Apelacionog suda u Novom Sadu, objavljeno je na sajtu tog najvišeg sudskog organa.

Predlog je upućen Narodnoj skupštini koja bira predsednike sudova, na predlog VSS.

  • Za predsednika Apelacionog suda u Novom Sadu predložen je sudija Vrhovnog kasacionog suda Novica Peković, dok su predsednici ostala tri apelaciona suda u Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu izabrani prošle godine.
  • Za predsednika Višeg Suda u Beogradu predložen je aktuelni vršilac te funkcije i sudija Apelacionog suda u Beogradu Aleksandar Stepanović.
  • Sudija Apelacionog suda u Beogradu Tanja Šobot predložena je za predsednika Prvog osnovnog suda u kom je aktuelni vršilac te funkcije.
  • Za predsednika Drugog osnovnog suda u Beogradu predložen je sudija tog suda Ljiljana Brkić, a Trećeg osnovnog suda sudija u tom sudu Dušan Agatonović.
Izvor: Tanjug