Zastava Bosne i Hercegovine

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU REPUBLIČKOG GEODETSKOG ZAVODA I AGENCIJE ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE


U cilju efikasnijeg i kontinuiranog povezivanja relevantnih institucija u borbi protiv korupcije, mr Borko Drašković, direktor Republičkog geodetskog zavoda i Dejan Damnjanović, direktor Agencije za sprečavanje korupcije potpisali su sporazum o saradnji između ove dve institucije.

Cilj ovog sporazuma je postizanje saradnje između RGZ-a i Agencije za sprečavanje korupcije, kako bi se efikasnije sprovodili poslovi iz njihove nadležnosti propisanih zakonom. Osim toga, sporazum obuhvata i digitalizaciju procesa prijavljivanja nekretnina, kao i pojednostavljenje i olakšavanje procesa prijavljivanja nekretnina Agenciji.

Pored toga, dogovorena je i saradnja u vezi sa predlogom direktora Agencije da RGZ formira Radno telo za borbu protiv korupcije na tržištu nepokretnosti sa posebnim fokusom na tzv. neregulisano tržište koje otvara mogućnost za prevare i korupciju.

Zaključenje ovog sporazuma predstavlja nastavak uspešne saradnje Agencije i Republičkog geodetskog zavoda, koja će, zajedno sa formiranjem Radnog tela, doprineti efikasnoj borbi protiv korupcije u Republici Srbiji.

Izvor: Vebsajt RGZ, 10.04.2023.
Naslov: Redakcija