Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

JAVNI POZIV ZA DODELU SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE PROJEKATA UNAPREĐENJA ENERGETSKE EFIKASNOSTI U OBJEKTIMA OD JAVNOG ZNAČAJA U JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE, KAO I GRADSKIM OPŠTINAMA: Rok za prijavu 25. maj 2022. godine


Ministarstvo rudarstva i energetike raspisalo je Javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje projekata unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja u gradovima i opštinama u Srbiji. Ukupan iznos bespovratnih sredstava za koje jedinice lokalne samouprave mogu da konkurišu je 300 miliona dinara.

Ovaj projekat predstavlja nastavak zajedničkog rada Ministarstva i lokalnih samouprava na unapređenju energetske efikasnosti, koja je od ključnog značaja za povećanje energetske bezbednosti, energetsku tranziciju Srbije i zaštitu životne sredine.

Za projekte unapređenja energetske efikasnosti u zgradama maksimalan iznos podsticaja je 30 miliona dinara, pri čemu u opštinama čiji je stepen razvijenosti ispod 50 odsto republičkog proseka država može finansirati i do 100 odsto vrednosti projekta, a u ostalim do 70 odsto.

Za unapređenje energetske efikasnosti modernizacijom sistema javnog osvetljenja finansiraće se do 20 odsto vrednosti projekta, a maksimalno do 4.500.000 dinara.

Rok za jedinice lokalne samouprave da pošalju prijave na javni poziv je 25. maj 2022.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo rudarstva i energetike, 09.04.2022.
Naslov: Redakcija