Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DOSTUPNA E-USLUGA ZA GRAĐANE KOJI BRINU O KORISNICIMA SOCIJALNE ZAŠTITE


Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu Vlade Republike Srbije saopštila je da je pokrenula uslugu na portalu eUprava, gde građani mogu da podnesu zahtev za dobijanje dozvole za kretanje u toku zabrane kretanja ukoliko brinu o korisnicima socijalne zaštite.

Usluga je pokrenuta sa ciljem omogućavanja građanima da elektronskim putem podnesu zahtev za izdavanje dozvole za kretanje u vreme zabrane kretanja, po proceduri koju je izdalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Usluga je dostupna na linku: https://euprava.gov.rs/usluge/5616 i zahtev će se proslediti opštini gde se nalazi prebivalište podnosioca, a opština dalje zahtev po definisanoj proceduri proverava i šalje na obradu Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Rešenje koje donosi opština dostavlja se na adresu elektronske pošte koju je podnosilac zahteva naveo prilikom popunjavanja zahteva.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović izjavio je da je, po nalogu predsednice Vlade Ane Brnabić, ta kancelarija uspostavila potpuno elektronsku uslugu za sve građane koji pružaju usluge socijalne zaštite, zahvaljujući kojoj će, po ubrzanom postupku, moći da dobiju elektronske dozvole za kretanje tokom trajanja policijskog časa.

Ukoliko građani ne dobiju odgovor od opštine u roku od dva dana, mogu se obratiti Kancelariji za IT i eUpravu putem kontakt centra za prigovore građana, na broj telefona: 011/7350556, rekao je Jovanović.

On je dodao da će se elektronske dozvole za kretanje tokom policijskog časa izdavati bez vremenskog ograničenja, s tim što lokalne samouprave zadržavaju pravo da ih povuku ukoliko ustanove da je došlo do zloupotrebe ili je prestala potreba za pružanjem usluge socijalne zaštite, navodi se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt Vlade, 10.04.2020.
Naslov: Redakcija