Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NEOPHODNE IZMENE PROPISA RADI LAKŠEG OTPOČINJANJA POSLOVANJA I REGISTRACIJE PRIVREDNIH DRUŠTAVA


Još mnogo treba da se radi na poboljšanju plasmana Srbije na listi "Duing biznis" Svetske banke o uslovima poslovanja, ocenila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

O tome je razgovarala s državnim sekretarom u Ministarstvu privrede Srbije Draganom Stevanovićem.

Rekla je da se Srbija na toj listi "takmiči s najboljim zemljama sveta", kako je ocenila "prevashodno zahvaljujući reformi u građevinskim dozvolama, o čemu je Srbija na devetom mestu".

"Ako smo mogli uspešno da sprovedemo reformu građevinskih dozvola, gde smo 2014. godine bili na 186. mestu, nema razloga da to ne učinimo i u drugim oblastima, kao što su otpočinjanje posla, upis prava svojine ili rešavanje stečaja", rekla je ministarka.

Razgovarali su i o tome koje propise je neophodno izmeniti i uskladiti tako da se preporuke Svetske banke ispune, a procedura uprosti pri otpočinjanju posla i registraciji privrednih društava, piše u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Mihajlović je rekla da su planirane mere deo novog Akcionog plana za unapređenje plasmana Srbije na listi "Duing biznis" koji sadrži "jasno definisane obaveze i zadatke svih nadležnih institucija".

Ministarstvo privrede je, kako je saopšteno, spremno da preduzme sve neophodne korake utvrđene Programom za unapređenje plasmana Srbije na listi Svetske banke.

Izvor: Vebsajt N1, 10.03.2020.
Naslov: Redakcija