Zastava Bosne i Hercegovine

NACRT ZAKONA O KOMUNALNOJ MILICIJI: Intervencija bez uniforme moguća u dva slučaja - "divlji" taksi prevoz ili neovlašćena prodaja van mesta za prodaju


Mnogo prašine se diglo poslednjih dana oko najavljenih novih ovlašćenja Komunalne policije, ili kako će se ubuduće zvati - Komunalna milicija.

U Beogradu je odmah najavljeno da će narednih godina biti angažovano još 1.000 komunalaca, a u prvi plan je odmah "isplivala" mogućnost da komunalci ubuduće neke zadatke obavljaju i u civilu.

Ipak, kako tvrde nadležni, to će se primenjivati samo u nekoliko situacija.

- U pojedinačnim situacijama, kada je to neophodno, imaće mogućnost da, na osnovu ovlašćenja svog načelnika, obavljaju poslove u civilu - rekao je državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak.

Tačno je poznato i kada...

- To će biti moguće u situacijama kao što je "divlji" taksi prevoz ili neovlašćena prodaja van mesta za prodaju - dodao je Bošnjak.

Dakle, komunalci će moći "divlje" taksiste da hvataju i u civilu, baš kao što će bez uniforme moći da vrše inspekcije prodaje stvari po ulicama, na mestima gde to nije dozvoljeno.

Izvor: Vebsajt Blic, 10.03.2019.
Naslov: Redakcija