Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O AGENCIJI ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: Na javni konkurs za izbor direktora Agencije stigla je 21, a dalje će se razmatrati 18 prijava. Članovi Odbora će 22. marta 2017. godine razmotriti kompletnu konkursnu dokumentaciju i utvrditi dalju izbornu proceduru


Rok za podnošenje prijava na javni konkurs za izbor direktora Agencije za borbu protiv korupcije istekao je 1. marta 2017. godine, stigla je 21, a dalje će se razmatrati 18 prijava, rečeno je u Agenciji.

Kako je navedeno, od tri prijave koje su odbačene, dve su nepotpune, a u jednom slučaju kandidat ne ispunjava formalne uslove za izbor.

Iz Agencije ističu da će na sledećoj sednici, koja je zakazana za 22. mart 2017. godine, Odbor razmotriti kompletnu konkursnu dokumentaciju i utvrditi kakva će biti dalja izborna procedura.

U Agenciji navode i da Odbor Agencije, koji bira direktora, ne može u javnosti da iznosi informacije o tome ko je sve podneo prijavu na konkurs, imajući u vidu da je za to neophodna saglasnost učesnika konkursa.

Inače, ovo je drugi konkurs za izbor direktora nakon što je prethodni direktor Tatjana Babić podnela ostavku na tu funkciju jer je prethodno imenovana za sudiju Ustavnog suda.

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije nije na prvom konkursu izabrao direktora Agencije jer nijedan od kandidata nije dobio potrebnu većinu glasova.

Na sednici 8. februara nakon završene rasprave glasao se o kandidatima i nijedan nije dobio potrebnu većinu glasova, pa je odbor doneo odluku o raspisivanju novog konkursa.

Tada je na konkurs za izbor direktora Agencije bilo podneto ukupno 13 prijava, a jedna prijava je odbačena jer uz nju nisu dostavljeni dokazi o ispunjenju propisanih uslova za izbor. Bilo je pozvano je 12 kandidata, a obavljen je razgovor sa njih devetoro.

Izvor: Vebsajt RTV, 10.03.2017.
Naslov: Redakcija